Kära läsare, i vår miniserie som går ut på att presentera oss som jobbar här på Skill U, har turen kommit till… *trumvirvel*… Anna! Anna är en av våra grundare. Och även om hon har varit med från start. Men hon har aldrig riktigt fått chansen att presentera sig ordentligt. So, here we go.

Berätta om dig själv

Okej, hur börjar man… Jag är norrlänningen som växte upp i Småland och sedermera bosatte mig i Skåne. Började jobba i tidig ålder, och skulle – om jag ville – kunna skriva både simlärare, barista och rullstolsmontör på mitt CV. Men även om alla arbetslivserfarenheter är givande. Så är jag tveksam till om just de meriterna är särskilt avgörande för min roll som rekryterare. Min erfarenhet av rekrytering kommer främst från mina år inom HR och bemanning. Där jag har jobbat med såväl konsulter som headhunting. När jag inte jobbar så hänger jag med familjen. Som består av man och tre härliga ungar, i närheten av Malmö i villa. Jag är lite av en hemmakatt, som trivs bäst i hemmets lugna vrå. Tycker även väldigt mycket om att fota, baka, träna, dansa och att nörda ner mig i saker som för stunden upptar mitt intresse.

Vad är det bästa med att jobba med rekrytering och Skill U?

Jag älskar mötet mellan människor och organisationer, att kunna hjälpa till att sammanföra dessa och skapa de absolut bästa förutsättningarna för såväl individ som organisation. Att identifiera och få till ”the perfect match” är bland det mest tillfredsställande som finns!

Jag tänker att för att bli riktigt bra på något, så krävs det att man verkligen gillar det man gör. Och så känner jag definitivt med mitt jobb. Jag har flera gånger fått höra från kandidater att jag verkligen lyssnar och ställer relevanta frågor, att jag är tydlig och närvarande och att jag ser kandidaten för den de verkligen är. Och det är ju just de här sakerna som jag tycker så mycket om – att träffa och prata med människor och gå på djupet av behoven och förutsättningarna för att skapa något riktigt bra tillsammans.

En sak jag älskar med Skill U är att ingen dag är den andra lik. Jag kan själv styra min tid och jag känner att det vi gör här gör skillnad, på riktigt. Tack vare vårt flexibla arbetssätt kan vi lätt anpassa oss efter våra kunders behov och önskemål och vi lägger stort fokus på att vara personliga, digitala, inlyssnande och kvalitetsmedvetna. Dessutom har vi så himla kul tillsammans, vi som jobbar här! Vi kompletterar varandra och delar samma värderingar kring vad som är viktigt – både yrkesmässigt och i livet i stort. Jag gillar verkligen att vi utmanar varandra; Ida med sitt otroliga detaljsinne, jag som är otålig men ändå vill ha trygghet, och så Fredrik som är den mer riskbenägna av oss.

Vad är det mest otippade som har hänt dig?

Det måste ju helt klart vara när jag fick påhälsning av Jon Snow – en av huvudkaraktärerna i Game of Thrones – mitt under min första förlossning! Okej, möjligen var alltihop en hallucination, framkallad av aningen för mycket lustgas under aningen för lång tid, men för mig var det i allra högst grad verkligt där och då. Jag såg honom klart och tydligt, han var verkligen där och jag kunde prata med honom, vilket jag glatt och chockat berättade för min något förvirrade man (som ju, till skillnad från mig, var vid sina sinnens fulla bruk).

  • Kolla, älskling, vi har fått besök av Jon Snow!

Den incidenten kommer vi nog fortsätta skratta åt i många år till, trots att den ju faktiskt bara ägde rum i mitt lustgasfyllda huvud.

Vad drömmer du om?

Ibland kan jag fantisera om vad jag hade gjort om jag var ekonomiskt oberoende och aldrig behövde tänka på pengar. Då hade jag velat öppna ett litet café på något trevligt ställe, där jag får servera gästerna gott kaffe och en massa mumsiga kakor som jag själv skulle baka. Maken, som är grym på att laga mat och gärna testar nya saker, skulle fixa härliga luncher och andra mattillbehör.

Tänk att få slå upp caféet vid havet – det hade varit något! Jag har alltid haft en förkärlek till havet. Det ger mig lugn; vågorna, ljudet, luften och vyerna.

Drömma kan man ju alltid göra…