Headhunting

headhunting

Det finns roller och situationer där traditionell rekrytering inte räcker till, eftersom det är svårt att få ett inflöde av intressanta och relevanta kandidater. Detta kan vara fallet när ni exempelvis behöver tillsätta en väldigt smal roll som kräver särskilda kunskaper som inte så många besitter. Då behöver man vända på rekryteringsprocessen; i stället för att räkna med att rätt kandidater hör av sig till oss, behöver vi leta upp och ta kontakt med dem. Detta är vad som kallas headhunting.

Vi har förstått att headhunting, för den som inte är insatt, kan ha en lite negativ klang. Det kan låta som en hård process i jakt på just ”huvuden”, där det mänskliga förbises. Men sanningen är precis det motsatta. Ordet headhunting må låta hårt, men processen är lika professionell och respektfull som noggrann och inkännande.

Headhunting är ett gediget, tålamodskrävande arbete som tar tid och som ställer höga krav på rekryteraren. Arbetet kan se lite olika ut beroende på nivå på den aktuella tjänsten, samt inom vilken bransch den finns. Timing är också en viktig faktor i det här arbetet. Lika mycket som headhunting handlar om att hitta rätt person för jobbet, handlar det om att personen i fråga ska kunna tänka sig att byta eller hoppa på ett nytt jobb just vid den aktuella tidpunkten.

Vi på Skill U kan hjälpa er med detta och presentera ett urval av intressanta och relevanta kandidater – även om ni vill hantera resten av rekryteringsprocessen på egen hand. Tillsammans går vi igenom er tjänstebeskrivning, kravprofil och annons, varpå vi skräddarsyr en lösning och exakt strategi som passar er. Av prisförslaget framgår tydligt vad som ingår i priset, och vill ni lägga till delar längre fram så är det inga problem.

Vi är väldigt noggranna med att aldrig tumma på vår professionalitet, och detta gäller inte minst då vi representerar er som uppdragsgivare – oavsett om ni anlitar oss för headhunting eller för traditionell rekrytering.

Träffsäker rekrytering

Vi på Skill U vill uppnå en så träffsäker rekrytering som möjligt. Till vår hjälp har vi vårt verktyg där du som kund kan ta del av statistik – i realtid – om vem som har visat intresse för er jobbannons, vilket ger lärdomar och insikter kring målgruppen. Du ser hur annonserna presterar i de olika digitala kanalerna, och visningarna av de bäst presterande annonserna anpassas automatiskt. På så sätt når ni fler relevanta kandidater ju längre kampanjen ligger ute.

Parallellt med att annonserna ligger ute, samlar vi även in varumärkesstatistik om er. Den information som ni får om era kandidater hjälper er att positionera er organisation ännu bättre i framtiden. Ert varumärke får med andra ord en skjuts, samtidigt som vi säkerställer att ni får fler relevanta CV:n att välja mellan.

Vi på Skill U ser det som en stor fördel att kunna ta hjälp av tekniken – även på ett så ”mänskligt” område som rekrytering. Vi ser datadriven rekrytering som ett mycket bra komplement till våra mer traditionella metoder – ett komplement som ger oss möjlighet att effektivisera vårt arbete och på ett enkelt sätt få till mer träffsäkra rekryteringar.

Precis som inom många andra områden, kompletterar tekniken och den mänskliga insatsen varandra på ett fantastiskt bra sätt. Därför vill vi gärna slå ett slag för datadriven rekrytering.

Andra tjänster som vi erbjuder