Sist in, först ut…

…brukar ju gälla när företag står inför svårigheter och behöver göra sig av med personal. Ingen rolig historia. I vårt fall handlar uttrycket om något betydligt mer positivt. Vi tycker att det är dags att vi på Skill U presenterar oss för er här på bloggen. Och tänker att vi vill börja med att rikta strålkastaren mot vårt senaste tillskott, Ida.

Varsågod Ida, ordet är ditt…

Hej, Ida Granrot heter jag. Jag är 26 år gammal och bor med min sambo i Helsingborg. Det var studierna som förde mig till storstan. I själ och hjärta är jag en riktig ”landet-tjej”, som älskar att vara ute i naturen. Jag är uppvuxen på en bondgård, och när jag får tillfälle åker jag gärna tillbaka dit. Mina föräldrar bor fortfarande kvar på gården. Och fiskar, hänger med djuren och bara kopplar av. I övrigt tycker jag om att vara kreativ. Jag är knappast någon äventyrare, men jag har både ett fallskärmshopp och mina ”ten minutes of fame” i TV:s Bytt är Bytt på mitt livs-CV. Så det är jag lite mallig över…även om TV-framträdandet kanske inte hör till mina största bragder, haha.

Vad mer? Kan man säga att julpynta är ett fritidsintresse? Det har varit en tuff kamp i vårt hem om när julpyntet får börja tas fram – vi nådde kompromissen 15 november. Lite sent tycker jag…

Vad förde dig till Skill U?

Min bakgrund ser kanske lite annorlunda ut jämfört med övriga gänget på Skill U. Då min huvudsakliga erfarenhet kommer från administration och kundservice. Jag har bland annat varit administrativt ansvarig och VD-stöd på Sveriges främsta myntauktions firma, Myntauktioner i Sverige AB, under ca 5 år. Även om jag inte har någon uttalad erfarenhet av rekrytering sedan tidigare, är det något jag har berört inom tidigare tjänster. Och har kommit att utveckla ett stort intresse för. Jag gillar verkligen tanken på att kunna hjälpa människor att uppnå något de önskar sig! Jag hade ett tag en tanke på att bli mäklare, för att kunna hjälpa människor hitta sitt drömhem. Men att hjälpa kandidater hitta sitt drömjobb – och att hjälpa företag hitta sin perfekta medarbetare – är ju nästan ännu bättre!

Jag sökte några andra jobb inom rekryteringsbranschen, innan jag fick kontakt med Skill U, men fick alltid höra att jag inte hade den branscherfarenhet som krävdes. Fredrik och Anna fokuserade på min potential, i stället för att stirra sig blinda på min erfarenhet, och för det är jag väldigt tacksam. Jag kände redan under själva rekryteringsprocessen att Skill U var rätt ställe för mig. I tidigare processer har jag ofta fått bristfällig återkoppling, men så var inte fallet här. Tvärtom! Och det är superviktigt för mig, då det visar att man har respekt för både företaget och kandidaten. Dessutom kan de oerhört mycket om den här branschen, och är fantastiska mentorer, så jag lär mig enormt mycket av dem.

Vad gör dig till en vass rekryterare?

Jag älskar att gräva ner mig i detaljer! Allt från att läsa på om ett företag inför ett uppstarts möte, till att searcha kandidater på LinkedIn. Eller sitta och göra finlir på en annons – det är min cup of tea! Jag är också en riktig stjärna på det administrativa (det är väl okej att skryta lite?). Vilket jag menar är en stor tillgång för mig i egenskap av rekryterare. På Skill U är det alltid många bollar i luften, och för att kunna hantera det måste man ha koll på sina dokument och to-do lists. Jag har också ett utpräglat servicetänk och är väldigt mån om att processen ska upplevas som positiv inte bara av kunderna. Utan även av kandidaterna vi möter under processens gång.